kuvassa keskellä Lena

”Tervetuloa Santa Marialle”, Aurinkomatkojen Heidi hymyili, kun saavuimme aamuyhdeksältä satamaan. Aurinko paistoi täysillä ja sadepäivät olivat muisto vain. Osallistuimme kolmen saaren kierrokselle. 
 

Kosin kaupunginranta mereltä päin
 

Pserimos
 
Ensimmäinen kohteemme oli Pserimos, jonka lahdenpohjukkaan rantauduimme aikamoisen tuulentuiverruksen jälkeen. Kävelykierroksen sekä kylmien Mythos-oluiden jälkeen laivan henkilökunta tarjoili meille kuumat grillatut souvlaki-vartaat (Jussi sai kaksi) sekä isot annokset salaattia jogurtin kera. 
 

Kalymnos
 
Matka jatkui Kalymnoksen saarelle, joka osoittautui tosi viehättäväksi ja maalaukselliseksi. Ties vaikka siitä kehittyy jokunen akvarelli. Vierailimme pesusienitehtaalla ja sieltähän tarttui tietenkin pussillinen akvarellimaalarille tärkeitä työvälineitä matkaan. 
 

aitoja pesusieniä
 
Kolmas kohteemme oli pieni Platin saari, jonka poukamaan veneemme ankkuroi. Rohkeimmat – emme me – hyppäsivät saman tien kirkkaaseen veteen uimaan. He vielä väittivät, että vesi on lämmintä. Merituuli oli kuitenkin sen verran viileää, ettei uimahimo yllättänyt.
 

uimatauko kirkasvetisessä poukamassa
 
Palasimme Kosin satamaan puoli kuudelta. Meripäivä oli virkistävä ja kehitti illaksi hyvän ruokahalun. Minä halusin vielä kerran herkutella grillatulla mustekalalla. Jussilla oli lammasvajaus. Saimme molempien mielihalut hoideltua ja sen lisäksi maistelimme viimeisen illan kunniaksi kunnon mezeet. Se tarkoitti pinaatti- ja fetapiirasta, tsatzikia, papuja ja marinoituja munakoisoja. 
 
Jälkiruuaksi emme nauttineet ouzoa vaan tuorehedelmäsalaattia mainion jäätelön kera. Olemme aina vannoneet italialaisen jäätelön nimeen, mutta ei kreikkalaisessakaan ole moitteen sijaa. Minun suosikkini on vihreä pistaasi, mutta tänään saimme saarikierroksella herkullista pähkinäkermajäätelöä. Hyvä raikas vaihtoehto on myös jogurttijäätelö hapankirsikoiden kera.
 
 
Nyt viikon loma on pakkausta vaille loppusuoralla. Lähtö on huomenna aamulla 9:30. Kun Jussi selviää työelämästä ja minä koulusta, vietämme tähän aikaan ainakin kaksi viikkoa kreikkalomaa – näin päätimme, miellyttävästi retsinan myötävaikutuksella.